Pro-Fitness en de ligfiets!

Sedert 1985 reeds verhuurt Pro - Fitness kwaliteits mountianbikes. Sinds enkele jaren (inspelend op de trend van het recreatief fietsen) is dit aanbod uitgebreid naar gewone fietsen en ligfietsen.

Vooral het verhuur van ligfietsen beleeft op dit moment een spektaculaire groei. Vooroordelen zoals "dat is toch moeilijk, daar krijg je een stijve nek van, met die fietsen kun je niet bergop rijden" zijn eindelijk in de kiem gesmoord.

Nu de ligfiets zich heeft ontwikkeld tot een volwassen produkt, blijkt dat de sterkste punten aan de ligfiets vooral het comfort, de grotere veiligheid en de grotere snelheid zijn. Dit maakt de ligfiets zeer geschikt voor fietsrecreatie en voor woon-werkverkeer.

Ligfietsen zijn er in heel veel uitvoeringen. De meeste ligfietsen zijn in feite zitfietsen. De stoel bepaalt de houding. Aangezien er heel veel verschillende modellen zijn, is er voor iedereen een fiets naar wens.

Op dit ogenblik beschikken we over alle gangbare modellen op de ligfietsmarkt. Vooral tweewielers met korte wielbasis, medium wielbasis en lange wielbasis zijn in voldoende aantallen (+- 40 tal) beschikbaar. Daarnaast verhuren we tevens een tweetal alluminiumen ligfietsdriewielers en een prachtige tandemligfiets.  

Pro-Fitness is tevens het perfecte startpunt voor een ontspannen rit langs de verkeersvrije kanaalroutes.   Het prachtige fietspadennetwerk "Kempen en Maasland" (650 km bewegwijzerde paden waarvan 350 km volledig verkeersvrij) ligt op amper 5 minuten fietsafstand.

Overweeg je een eventuele aankoop van een ligfiets, dan kun je bij ons diverse types uitproberen.Liggend fietsen, waarom?

Liggend fietsen geeft een heerlijk ontspannen gevoel. Gedaan met zadelpijn, je ademt beter (de borstkas wordt niet samengedrukt), geen stijve nek, geen krampen in de armen en geen vermoeide polsen of tintelende vingers. Je merkt nauwelijks dat je fietst!

In een lig-zit-houding is het vanzelfsprekend dat je rondom je kijkt zonder je nek te forceren.

Dit geeft een extra dimensie aan het ligfietsen, je krijgt immers meer zekerheid en rijgenot zodat je extra van het landschap en de omgeving kunt genieten.

De ligfiets is tevens aërodynamischer dan een gewone Fiets, waarop een groot gedeelte van de energie, om vooruit te komen, verloren gaat aan het gevecht met de wind. Op een ligfiets gebruik je de beenspieren anders. Je kunt meer kracht zetten op de pedalen omdat je met de benen een voorwaartse beweging maakt en jezelf in de stoel drukt.

Natuurlijk kunnen wij nog veel meer over de ligfiets vertellen, maar het beste is zelf te ervaren hoe ze rijden.

Wie op zoek is naar een niet allerdaagse, recreatieve vorm van sportbeoefening, waaraan zowel de ouderen als de jongeren plezier beleven, kan dan ook bij ons terecht.

U zult versteld staan hoe eenvoudig, plezierig en boeiend het liggend fietsen is. En wij verzekeren u.. voor het eerst rijden op een ligfiets is een ervaring die indrukt maakt!

Wie durft?Welke soort activiteiten?

1. Naast het individueel verhuur bieden wij tevens georganiseerde,     recreatieve groepsfietstochten aan. (gewone fietsen, mountainbikes of     ligfietsen).

2. Tevens is het mogelijk om recreatieve fietstochten te doen op een door      u gekozen locatie (bv: in het kader van een bedrijfssportdag,     familiefeest, sportkamp of een temabuildingsactiviteit.

3. U bent eigenaar van een hotel, camping of een andere vorm van     verblijfsaccomodatie en wilt voor uw gasten een aantal fietsen huren. Bij     voldoende aantal huurfietsen brengen wij U deze zeer snel ter plaatse.
Tarieven verhuur.
 Gewone fietsMTBLigfietsen
Per halve dag8 €13 €15 €
Hele Dag12 €23 €25 €


Speciale voorwaarden voor grote groepen en scholen.

Vanaf 8 huurfietsen is er een gespecialiseerde begeleider voorzien.

Na reservatie kunnen de fietsen (minimaal 10) ter plaatse worden gebracht. Regelmatig organiseert Pro-Fitness meerdaagse ligfiets arrangementen en ligfietsvakanties. Ben je hierin geďnteresseerd aarzel dan niet en neem contact met ons op.